РАЙОННА КОЛЕГИЯ НА БЛС - КЮСТЕНДИЛ

Декларации за ПИМП и СИМП - 2018 г.

ЗА ШЕСТА ПОРЕДНА ГОДИНА БЛС ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА МЛАДИ ЛЕКАРИ СПЕЦИАЛИЗАНТИ И РЕДОВНИ ДОКТОРАНТИ

Български лекарски съюз  обявява конкурс за стипендианти по програма за подпомагане на млади лекари специализанти и редовни докторанти.  Месечната стипендия е в размер на 400 лв. в продължение на 1 календарна година.

С програмата и  условията на конкурса  можете да се запознаете - ТУК:

Образец № 1 - Заявление за участие в конкурса  за специализанти - ТУК:

Образец № 2 - Заявление за участие в конкурса  за редовни докторанти - ТУК:

Образец № 3 - Заявление за участие в конкурса  за лекари, провеждащи едновременно специализация и редовна докторантура  - ТУК:

Образец № 4 - Декларация – ТУК:

Документи се приемат от 18 септември до 18 октомври 2017  г. включително в УС на БЛС на адрес: гр.София, бул.“Акад.Ив.Гешов“ №15, Център по хигиена, ет.2, ст.6

Продължава...

А П Е Л - да подкрепим Д-р Адриана Кьосева, семеен лекар от София, и нейния 14-годишен син Георги

Лекарка от София се нуждае от помощ за лечението на сина си

   БЛС се обръща към всички, работещи в системата на здравеопазване, с предложение да подкрепим Д-р Адриана Кьосева, семеен лекар от София, и нейния 14-годишен син Георги, които се нуждаят от нашата помощ.

Вследствие на тежък менингоенцефалит, прекаран веднага след раждането, Георги страда от тежка увреда на централната нервна система.

     От 2016 г. той провежда рехабилитация в център „Адели“, Словакия, и има голямо подобрение. Тези процедури трябва да се провеждат всяка година.

     Тази година център „Адели“ организира фотоконкурс на своите пациенти, а победителят получава безплатен курс на лечение. Георги е единственото дете от България.

Снимката на Адриана и Георги, направена пред Народния театър, е на сайта на „Адели“.

     За да дадете гласа си за нея, трябва да последвате линка http://ru.adeli-center.com/contest-photo/67/, след което да натиснете бутона „гласувай“.

Може да се гласува и от сайта на ДСОПЛ.

Допустимо е да се гласува всеки ден, от всеки един компютър, лаптоп или смартфон, по веднъж на всеки 24 часа до 23 часа на 11-ти юни (неделя).

     Първите трима, събрали най-много гласове, получават безплатен курс на лечение.

     Нека го направим! Да помогнем на Адриана и Георги.

     Зад каузата застава Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари, чийто председател д-р Георги Миндов апелира за подкрепа.

Продължава...

БЛС против спирането на плащанията от НЗОК към болници със задължения към бюджета

В последните няколко дни, Български лекарски съюз получи тревожни сигнали от Регионални лекарски колегии относно прилагане на Решение 593 на МС, за забрана на плащания от страна на НЗОК към лечебните заведения, имащи задължения към НАП и Агенция "Митници". В тази връзка, УС на БЛС изпрати открито официално становище до Министър-председателя, Министерски съвет, Министерство на здравеопазването и всички други институции, имащи отношение към решението на Министерски Съвет.

В приложения файл, ще откриете подробна информация относно позицията на БЛС по възникналия казус.  На сайта на БЛС - http://www.blsbg.com/bg/, е качено официалното становище на съсловната организация.

Продължава...

ВАЖНО - НРД 2019!

    УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

    ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДСТОЯЩОТО ПОДПИСВАНЕ НА НРД 2019,

МОЛЯ ДА ИЗПРАЩАТЕ ВАШИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПРОМЕНИ

В СРОК ДО 26.09.2018 г. НА ИМЕЙЛ: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

        

УС НА РЛК - КЮСТЕНДИЛ

Продължава...

ПОДНОВЯВАНЕ НА ЗАСТРАХОВКА „ПРОФЕСИОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ ” НА ЛЕКАРИТЕ ОТ РК НА БЛС ГР. КЮСТЕНДИЛ ЗА НОВ ЕДНОГОДИШЕН ПЕРИОД СЧИТАНО ОТ 07.04.2018г.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,     

         На 07.04.2018г. предстои подновяване на застраховката „Професионална отговорност ”, която РК на БЛС- Кюстендил сключва от 2012 г. на желаещите лекари, редовни членове на Колегията.

         Уведомяваме Ви, че от 16.03.2018 г. започва кампания по събиране на Застрахователната премия (цената на застраховката) за периода от една година-/07.04.2018г. до 06.04.2019 г./, която е в размер на 38,00 лв. за всеки застрахован лекар.

         Който желае да бъде включен в застраховката  е необходимо:

-  да заплати годишната застрахователна премия в размер на 38 лв. в офиса на РК на БЛС гр. Кюстендил, не по-късно от 30-ти март 2018 г.

Лекарите, които по някаква причина са пропуснали, могат да бъдат включвани допълнително считано от 7-мо число на всеки следващ месец, като до седмица преди това, заявят своето желание и внесат съответната сума за оставащия срок от застраховката.

               Получаването на индивидуалните сертификати по застраховка „Професионална отговорност” ще става в офиса на РК на БЛС гр. Кюстендил, след подновяване на застраховката. За 2018 г. няма промяна в условията на застраховката:

ЛИМИТ НА ОТГОВОРНОСТ ЗА ВСЕКИ ЗАСТРАХОВАН – 200 000 лв.

ВОДЕЩ ЗАСТРАХОВАТЕЛ – ЗАД „АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ”

За информация – в офиса на РК на БЛС гр. Кюстендил

Гергана Котева – 0878 292 140.

Допълнителна информация по отношение на застраховката „Професионална отговорност” можете да получите от офиса на КЗЦ Булстар на /телефони /02/980 80 05; 0700 100 24/.

Г-жа Анета Петрова – 0888 609397; г-н Руси Русев – 0888 509394

                                                        д-р Красимир Панчев

/Председател на РК на БЛС- Кюстендил/

Продължава...

Медицински стандарти

МЗ - Административни услуги

Управителни органи

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Д-р Красимир Панчев- гр. Дупница

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛИ:

  1. Д-р Димитър Димитров-гр. Кюстендил
  2. Д-р Силвия Стефанова-гр. Дупница
  3. Д-р Анна Георгиева-гр. Кюстендил

СЕКРЕТАР:

Д-р Николай Стоянов-гр. Кюстендил

ЧЛЕНОВЕ НА УС:

  1. Д-р Борис Попов- гр. Дупница
  2. Д-р Петър Геренски- гр. Дупница
  3. Д-р Еделина Здравкова- гр. Кюстендил
  4. Д-р Пламен Симеонов- гр. Кюстендил
Продължава...

РК на БЛС - Кюстендил

rk na bls banner home page 1070x410

РК на БЛС гр. Кюстендил е съсловна организация на лекарите по смисъла на Закона за съсловните организации на лекарите и лекарите по дентална медицина /ЗСОЛЛДМ/. Научете повече за РК тук!

Продължава...