РАЙОННА КОЛЕГИЯ НА БЛС - КЮСТЕНДИЛ

VI Национален конгрес на Българския лекарски съюз

В столицата започва VI Национален конгрес на Български лекарски съюз с международно участие на тема „Политики в здравеопазването“

Конгресът ще се проведе на 24-25 ноември в зала Милениум на хотел „Милениум“. Водещи експерти от страната и чужбина, сред които президента и вицепрезидента на Европейския съюз на медицинските специалисти (UEMS), генералният секретар на Постоянния комитет на европейските лекари (СРМЕ), президентът на Световната медицинска асоциация (WMA) и др., са сред лекторите на форума.

Основните теми на конгреса са ца ролята на съсловната организация, следдипломна квалификация и продължаващо обучение, профилактични програми в здравеопазването, модели за финансиране в здравеопазването.

На 25-ти ноември, след края на сесия 7 „Политики и модели на финансиране в здравеопазването в България“, с участието на  д-р Иван Маджаров – председател на БЛС проф. Христо Хинков – министър на здравеопазването, Асен Василев - министър на финансите,  Станимир Михайлов - управител на НЗОК, проф. Костадин Ангелов -председател на Комисия по здравеопазване в НС и др, ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество.

Banner BLS 1920x570